Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Nagy házak

címerTargaryen-ház---Sárkánykő"Tűz és vér"

A valyriai Targaryen-ház csaknem 300 évig uralkodott Westeros Hét Királyságán, míg Robert Baratheon lázadása véget nem vetett a dinasztia uralmának.

Bővebben >>
címerBaratheon-házA ViharföldekViharvég"Miénk a harag"

A Nagy Házak legfiatalabbika, a Hódítás után alapította Orys Baratheon, I. Aegon egyik tábornoka és állítólagos fattyú féltestvére. A ház székhelye Viharvég.

Bővebben >>
címerStark-házAz ÉszakDeres"Közeleg a tél"

A Stark-ház Westeros egyik legősibb családja, alapítója a legendás Építő Brandon. Évezredek óta uralják az északi területeket Deresből, előbb Észak Királyaiként, Aegon Targaryen hódítása után pedig Deres uraiként és Észak őrzőiként.

Bővebben >>
címerLannister-házA NyugatföldekCasterly-hegy"Halld üvöltésem!"

A Lannisterek székhelyük, Kaszter-hegy és az Aranyfog aranyának köszönhetően Westeros leggazdagabb családjaként uralkodnak a Nyugatföldek felett. A ház nem hivatalos, ám közismert jelmondata: "Egy Lannister mindig megfizeti az adósságait." A ház alapítója Ravasz Lann.

Bővebben >>
címerArryn-házA VölgyA Sasfészek"Hatalmas, mint a becsület"

Az Arryn-ház egész Westeros egyik legősibb és legtisztább andal érű háza. A Sasfészekből uralkodnak, a Hódítás előtt mint a Völgy királyai, majd mint a Völgy hűbérurai és Kelet őrzői.

Bővebben >>
címerTully-házA FolyóvidékekZúgó"Család, kötelesség, becsület"

A Tully-ház egyike a Nagy Házak közül, mely nem uralkodott királyként Westerosban Aegon hódítása előtt, bár a ház évezredekkel a Targaryen király előtt is létezett. A Tully család Zúgóból uralkodik, alapítója ismeretlen.

Bővebben >>
címerTyrell-házA SíkvidékÉgikert"Erőssé növünk"

A Tyrellék a rendkívül termékeny Síkvidék fölött uralkodnak a csodaszép Égikert kastélyából. Aegon előtt a Síkvidék Királyának voltak a tiszttartói, ám Mern király halála után átnyújtották a területet és Égikertet Aegonnak.

Bővebben >>
címerGreyjoy-házA Vas-szigetekPyke"Mi nem vetünk"

A Greyjoy-ház Pyke szigetéről uralkodnak a Vas-szigetek fölött. A ház alapítója ismeretlen, de Vickon Greyjoy alatt kapták meg a szigetek fölött az uralmat.

Bővebben >>
címerMartell-házDorneNapföld"Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik"

A Martellek akkor váltak Dorne uralkodó családjává, mikor Nymeria, Rhoyne harcos királynője partra szállt Dorneban, és férjül vette Mors Martellt. A ház székhelye Napföld.